„PDL bate campii, ca de obicei, ca sa vorbim asa, mai deschis. Nu se aloca bani pentru autoritatile locale si nu se aloca pe culori politice. Este o suma de aproximativ 200 de milioane de lei pentru asistentii persoanelor cu handicap, unde sunt restante foarte mari, sar o suma de aproximativ 350 de milioane de lei se acorda pentru stingerea unor arierate, care inseamna facturi emise mai vechi de 90 de zile si este o rectificare negociata foarte strans si foarte lung cu FMI", a spus Dragnea.

El a precizat ca banii nu au fost alocati pentru cheltuieli curente, pentru cheltuieli de capital, pentru lucrari noi, cum ar telegondolele, ci e vorba de bani pentru stingerea unor arierate.

"Pana la 31 decembrie Guvernul Ponta trebuie sa stinga din arieratele care sunt la nivelul de un miliard si 600 de milioane si sa ajunga pana la un miliard 400 sau 300 de milioane arierate stinse, ceea ce ar insemna foarte mutlt si ceva foarte sanatos pentru exercitiul financiar urmator", a spus Dragnea.

Guvernul a aprobat, sambata, a doua rectificare bugetara din acest an intr-o sedinta care s-a desfasurat integral in fata jurnalistilor, cei mai multi bani fiind acordati Agriculturii.

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminica, ca, in opinia sa, a doua rectificare bugetara facuta de Guvernul Ponta reflecta, in continuare, deterioarea situatiei economice din Romania.

"Guvernul Ponta se afla in campanie electorala de la preluarea mandatului si aproape toate mesajele, comunicarile pe care le transmite domnului Ponta , ca prim-ministru, trebuie interpretate in acest registru, de campanie electorala", a sustinut democrat-liberalul, intr-o conferinta de presa.