Florin Citu Advisory (FCA), firma de consultanta fondata de economistul Florin Citu, a lansat un nou produs, Graficul Zilei. Graficul de azi prezinta dinamica productiei industriale versus dobanzi.
Dupa cum observa economistul Florin Citu, productia industriala este puternic corelata cu evolutia dobanzilor. Astfel, in perioada mai 2008 - ianuarie 2010, interval in care dobanzile au urcat puternic, productia industriala a marcat o contractie si a atins un minim, in vara anului 2009.

Imediat ce dobanzile au inceput sa coboare, se observa ca productia industriala a avut un salt spectaculos.

Compania de consultanta Florin Citu Advisory vrea sa atraga atentia ca, in prezent, Romania risca sa se confrunte cu aceeasi problema, intrucat din vara acestui an dobanzile au inceput din nou sa escaladaze, iar productia industriala sa scada.

Dupa cum remarca economistul, in lumea financiara nu exista "pranzuri gratis", ceea ce inseamna ca fiecare masura nepotrivita, cum este inasprirea politicii monetare, are un impact direct asupra economiei.

Florin Citu a infiintat Florin Citu Advisory, firma independenta de servicii financiare care ofera analiza economica si consultanta pentru institutii publice, private si investitori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri