Ministrul Finantelor, Florin Citu, a acuzat guvernarea PSD ca, in cei trei ani, a contribuit la cresterea datoriei publice cu 75 de miliarde de lei, prin "furt si nepasare".

"Sa nu uitam ce a insemnat guvernarea toxica PSD: cresterea dobanzilor de la 0,8% la peste 5% (asta in timp ce in restul Europei dobanzile scadeau), trecerea de la deflatie la CEA MAI MARE rata a inflatiei din UE, cel mai mare deficit bugetar din UE (in UE sunt astazi 12 tari cu surplus bugetar printre care si Grecia), cresterea deficitului comercial (importam mai mult decat exportam), cresterea defictiului de cont curent", a scris Florin Citu pe Facebook.

Ministrul Finantelor a acuzat guvernarea PSD ca a contribuit cu 75 de miliarde de lei la datoria publica.

"Risipa si furtul din banul public facut de PSD a ADAUGAT la datoria publica 75 de miliarde lei in acesti trei ani. Partea proasta este ca 65 de miliarde lei TREBUIE platiti de guvernarea 2020-2024. Mai simplu TOTI indicatorii macro care sunt folositi pentru a testa sanatatea unei economi s-au inrautatit. TOTI. Acestia sunt si indicatorii care sunt luati in calcul atunci cand se analizeaza oportunitatea trecerii la moneda euro. Guvernarea PSD a INDEPARTAT Romania de acest obiectiv. Este evident ca PSD a avut intentia sa duca Romania cat mai departe de UE si zona euro", a explicat ministrul Finantelor.

Citu a precizat ca obiectivele guvernarii PNL vizeaza reducerea deficitului de cont curent si a celui comercial.

Citeste si:
PSD: Liberalii au declanşat premeditat criza politică. Acum fug!
PSD: PNL a declanşat...

"Obiectivele pe termen mediu sunt clare- disciplina si consolidare fiscala, echilibru bugetar, contributia mai mare a invesitiilor la cresterea economica, reducerea deficitului comercial si reducerea deficitului de cont curent, transparenta, predictibilitate. Eliminam risipa si furtul din banul public", a adaugat Citu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
România trebuie să recupereze 570 de milioane de euro de la CFR Marfă
Setari Cookie-uri