Citeste si:

Experienta ultimilor 20 de ani ne arata ca alegerile nu vor aduce modificari fundamentale mediului economic

Ernst & Young: Romania are un potential de crestere de 4-5%

Fata de acelasi trimestru din anul 2011, Produsul Intern Brut (PIB) a inregistrat o scadere cu 0,6% pe seria bruta si cu 0,8% pe seria ajustata sezonier.

In perioada ianuarie - septembrie 2012, PIB-ul a crescut comparativ cu intervalul similar de anul trecut cu 0,2% pe serie bruta si cu 0,4% pe serie ajustata sezonier.

INS a revizuit in octombrie estimarea privind cresterea economica din primul semestru, de la 0,8% in varianta initiala la 0,7%, astfel ca Produsul Intern Brut a ajuns la jumatatea anului la 247,727 miliarde lei, sustinut de cresterile din constructii si activitati profesionale si de servicii

Anul trecut PIB a crescut cu 2,5%, sustinut in principal de evolutia din agricultura, cu un plus de 11,3%, si industrie, domeniu care a inregistrat un avans de 5%.

Dupa cum ne-am obisnuit, sfarsitul de an da peste cap toate prognozele de crestere economica si, avand in vedere ca nu s-a incheiat criza economica la nivel mondial, revizuirile sunt de cele mai multe ori in jos. Romania nu face exceptie si odata cu inceperea toamnei au inceput sa curga si ajustarile de PIB. Afla care sunt cele mai recente revizuiri.

CITESTE TOP: estimari de CRESTERE ECONOMICA date peste cap