"Domnul presedinte Traian Basescu invita politicienii care au castigat mandate in cadrul alegerilor parlamentare din data de 9 decembrie a.c. sa renunte la orice fel de presiune publica privind inceperea consultarilor pentru desemnarea candidatului la functia de prim-ministru al Guvernului Romaniei. Domnul presedinte Traian Basescu va urma calea constitutionala si institutionala pentru intregul proces de desemnare a candidatului la functia de prim-ministru si nu va face nicio abatere de la rigoarea procedurii, asa cum este prevazuta in Constitutia Romaniei", afirma purtatorul de cuvant Bogdan Oprea, citat intr-un comunicat al Presedintiei pe tema declaratiilor politicienilor cu privire la procedura de desemnare a candidatului la functia de prim-ministru.

Anterior, Presedintia informa ca presedintele Traian Basescu va convoca Parlamentul si va anunta programul de consultari pentru desemnarea premierului care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor.

"Administratia Prezidentiala informeaza ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, va convoca Parlamentul Romaniei si va anunta programul de consultari pentru desemnarea prim-ministrului Guvernului Romaniei care sa formeze viitorul guvern imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial a rezultatului alegerilor", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Rezultatul alegerilor se publica in Monitorul Oficial dupa validarea de catre BEC a acestuia. Reprezentantii BEC preconizeaza ca publicarea rezultatului alegerilor in MO ar putea avea loc vineri.