“Este un moment special in viata noastra si accept acest mandat si incerc sa il duc la indeplinire pana la momentul alegerilor”, a spus Ponta dupa ce a fost investit premier.

Numirea lui Ponta ca prim-ministru vine la o luna dupa ce presedintele Traian Basescu declara ca i-a propus acestuia sa preia functia in urma plecarii lui Emil Boc.

De altfel, imediat dupa demiterea Guvernului Ungureanu, liderul PSD a declarat ca USL este dispusa sa isi asume guvernarea, cu el premier.

"Conform deciziei Congreselor, voi fi propunerea USL pentru conduce acest Guvern", a spus Ponta. El a adaugat ca prin depunerea motiunii, care a trecut, USL a facut un lucru bun pentru Romania, conform Mediafax.

Un guvern condus de Victor Ponta ar putea fi alternativa mai buna unui guvern de tehnocrati, pentru stabilitate politica pe termen lung in Romania, intrucat alianta USL este favorita pentru castigarea alegerilor parlamentare din toamna, potrivit analistilor grupului financiar Erste Bank.

Citeste si:

"Intrucat social-democratii si liberalii sunt favoriti pentru castigarea alegerilor parlamentare din noiembrie, aceasta ar putea fi o alternativa mai buna pentru stabilitatea politica pe temen lung", scriu analistii Erste.

Leul s-a depreciat in urma anuntului caderii Guvernului, iar Erste anticipeaza ca Banca Nationala a Romaniei ar putea mentine saptamana viitoare dobanda de politica monetara la nivelul de 5,25%.

Ungureanu a avut cel mai scurt mandat de premier, de doar 78 de zile. Cabinetul condus de el a fost demis cu 235 de voturi "pentru", 9 "impotriva" si patru anulate.

Victor Ponta (40 de ani) este casatorit si are doi copii, Irina si Andrei. In timpul liber este pasionat de istorie, literatura si calatorii, dar si de sport, fiind campion national de baschet si campion national la raliuri in calitate de copilot.