Cheltuielile de personal vor fi plafonate la toate institutiile, exceptand sanatatea si educatia

Cheltuielile de personal vor fi plafonate anul viitor la toate institutiile bugetare, incluzand Presedintia, Parlamentul, Curtea Constitutionala si Curtea de Conturi, exceptate fiind sanatatea si educatia, prioritatea Guvernului fiind reintregirea salariilor, a anuntat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.
"Va spun de pe acum ca nu creste niciun buget la cheltuieli de personal, mai putin, sigur, daca este vorba de sanatate, situatii speciale sau ceea ce avem de platit la educatie. La celelalte institutii, incepand cu structurile centrale, Parlament, Presedintie, Curti Constitutionale, de Conturi, nu. Ne tinem de cuvant si dam marirea salariilor sau, mai bine zis, reintregirea salariilor, dar nu incepem sa dam drumul la toate baierile pungii ca o sa ramanem cu ea goala pe la jumatatea anului", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Luni, Ponta a declarat ca, prin proiectul de buget pentru anul viitor, Parlamentul va avea acelasi buget ca in acest an chiar daca numarul de parlamentari a crescut in urma alegerilor de la 470 la 580 persoane, iar Presedintia va avea, ca si Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri