Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins solicitarea de revocare a hotararii prin care Oana Schmidt Haineala a fost investita ca presedinte al Consiliului, scrie Mediafax.
Cererea a fost respinsa cu 11 voturi "impotriva" si sapte "pentru".

Sectia pentru judecatori a CSM a solicitat, vineri seara, anularea alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al CSM.

Presedintele CSM, Alina Ghica, a anuntat ca s-a solicitat revocarea hotararii prin care a fost investita Oana Schmidt Haineala ca sef al Consiliului.

Judecatorul Horatius Dumbrava a afirmat ca este evident un blocaj institutional, motiv pentru care trebuie reluata intreaga procedura.

In acest context, judecatorul Cristi Danilet a anuntat, vineri seara, ca isi depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit dupa ce s-a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului.

Danilet a declarat ca isi asuma proiectul Oanei Schmidt Haineala - actuala ocupanta a functiei.

Anterior, procurorul Oana Schmidt Haineala a fost aleasa, in sedinta de vineri a Plenului CSM, presedinte al Consiliului, dupa care candidatura judecatoarei Alina Ghica pentru functia de vicepresedinte nu a intrunit numarul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasa.

Haineala a fost aleasa cu zece voturi, in timp ce contracandidatul ei, judecatorul Mircea Aron, a fost votat de opt membri CSM.

Judecatoarea Alina Ghica si-a anuntat vineri candidatura la functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, la scurt timp dupa alegerea procurorului Ona Schmidt Haineala ca presedinte al CSM.

Imediat dupa ce Alina Ghica si-a anuntat candidatura, judecatorul Horatius Dumbrava s-a ridicat si a spus ca paraseste sala, pentru ca este inacceptabil ca un proiect de management sa fie depus cu 40 minute inainte de prezentare. Dumbrava a fost urmat de de alti trei membri ai CSM, respectiv Adrian Neacsu, Alexandru Serban si Marius Tudose.

Cei patru membri ai CSM au lipsit din sala de sedinte atat la audierea Alinei Ghica, cat si la momentul votului pentru functia de vicepresedinte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri