Revocarea investirii Oanei Haineala ca presedinte al CSM, respinsa

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins solicitarea de revocare a hotararii prin care Oana Schmidt Haineala a fost investita ca presedinte al Consiliului, scrie Mediafax.

Cererea a fost respinsa cu 11 voturi "impotriva" si sapte "pentru".

Sectia pentru judecatori a CSM a solicitat, vineri seara, anularea alegerilor pentru functiile de presedinte si vicepresedinte al CSM.

Presedintele CSM, Alina Ghica, a anuntat ca s-a solicitat revocarea hotararii prin care a fost investita Oana Schmidt Haineala ca sef al Consiliului.

Judecatorul Horatius Dumbrava a afirmat ca este evident un blocaj institutional, motiv pentru care trebuie reluata intreaga procedura.

In acest context, judecatorul Cristi Danilet a anuntat, vineri seara, ca isi depune candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM, pentru a fi eliminat astfel blocajul survenit dupa ce s-a cerut anularea alegerilor pentru conducerea Consiliului.

Danilet a declarat ca isi asuma proiectul Oanei Schmidt Haineala - actuala ocupanta a functiei.

Anterior, procurorul Oana Schmidt Haineala a fost aleasa, in sedinta de vineri a Plenului CSM, presedinte al Consiliului, dupa care candidatura judecatoarei Alina Ghica pentru functia de vicepresedinte nu a intrunit numarul de voturi minim necesar, respectiv zece, pentru a fi aleasa.

Haineala a fost aleasa cu zece voturi, in timp ce contracandidatul ei, judecatorul Mircea Aron, a fost votat de opt membri CSM.

Judecatoarea Alina Ghica si-a anuntat vineri candidatura la functia de vicepresedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, la scurt timp dupa alegerea procurorului Ona Schmidt Haineala ca presedinte al CSM.

Imediat dupa ce Alina Ghica si-a anuntat candidatura, judecatorul Horatius Dumbrava s-a ridicat si a spus ca paraseste sala, pentru ca este inacceptabil ca un proiect de management sa fie depus cu 40 minute inainte de prezentare. Dumbrava a fost urmat de de alti trei membri ai CSM, respectiv Adrian Neacsu, Alexandru Serban si Marius Tudose.

Cei patru membri ai CSM au lipsit din sala de sedinte atat la audierea Alinei Ghica, cat si la momentul votului pentru functia de vicepresedinte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri