Presedintia isi accepta bugetul: "Ne vom incadra in cheltuieli"

Andreia Iana, reprezentantul Presedintiei in comisiile parlamentare de buget-finante, a precizat, pentru Mediafax, ca Administratia Prezidentiala sustine varianta de buget propusa institutiei de catre Guvern si va incerca sa se incadreze in cheltuielile aprobate de Ministerul Finantelor pentru 2013.

"Bugetul propus (Administratiei prezidentiale - n.r.) este calculat pe cheltuieli in plata la luna octombrie 2012. Pe aceasta schema s-a mers pe acest buget pe 2013. Noi am venit cu aceeasi varianta propusa de Guvern. Noi vom incerca sa ne incadram in aceste cheltuieli pe care Ministerul Finantelor le-a propus", a declarat Iana.

Comisiile de buget-finante au avizat, joi, bugetul Administratiei Prezidentiale pe anul 2013 in forma propusa de Guvern, desi reprezentanta Presedintiei, Andreia Iana, a aratat ca suspendarea din 2012 a afectat bugetul de salarii, pentru aproape doua luni nefiind achitate salariile celor destituiti.

Andreia Iana, ordonator de credite pentru Administratia Prezidentiala, a precizat la sedinta comisiilor de buget-finante ca bugetul Administratiei Prezidentiale in forma prezentata de Guvern este mai mic fata de anul 2012 cu 4,5%.

Ea a vorbit despre salariile personalului angajat la Administratia Prezidentiala si despre faptul ca trebuie acoperite cresterile salariale.

"Anul 2012 a avut acea procedura de suspendare care a afectat bugetul de salarii, pentru ca oamenii au fost destituiti, departamentele s-au diminuat. Deci, a fost o luna si ceva de zile, doua in care nu s-a putut, nu au fost salarii, nu s-au facut cheltuieli. Si sa mai luam in considerare faptul ca, fiind o institutie foarte mica, fiecare om isi pune amprenta in faza de cheltuieli salariale. Fiecare om conteaza", a aratat Iana.

Ea a aratat ca in iunie a fost o crestere salariala de 8% pe care institutia a trebuit sa si-o acopere singura, deoarece nu a primit nicio crestere suplimentara in 2012, iar in 2013 trebuie acoperita cresterea de salarii de 7,4%, care afecteaza anul 2013.

De asemenea, Andreia Iana a mai spus ca au fost persoane aflate in concendiu pentru cresterea copilului care nu a afectat bugetul anului 2012, dar care s-au intors la serviciu in 2013 si trebuie salarizate. Ea a precizat ca afecteaza bugetul pe 2013 si persoanele aflate in detasare in 2012.

In comisiile de buget-finante au fost respinse toate amendamentele propuse la bugetul Administratiei prezidentiale, inclusiv unul care propunea ca bugetul institutiei sa fie la nivelul celui din 2012.

Bugetul propus Administratiei prezidentiale pentru anul 2013 este de 26.009.000 lei, in timp ce pentru anul 2012 a avut un buget alocat de 27.256.000 lei, iar executia preliminata a fost de 22.457.000 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri