Grecii ACUZA: Romania intra din nou in scandalul carnii de cal

Autoritatea greaca pentru Alimentatie (Efet) a anuntat ca a descoperit "ADN de cal in esantioane" de carne de vita congelata importata din Romania, peste o tona fiind confiscata, relateaza AFP.

"Doua esantioane pozitive au fost descoperite intre cele 26 de teste ADN efectuate pana in prezent", a anuntat Efet intr-un comunicat, scrie Mediafax.

Aceste doua esantioane provin dintr-un lot de 1.064 de kilograme de carne de vita congelata importata de din Romania, marcata "Frozen beef meat neck" si "Frozen beef meat topside".

"Dintre cele 76 de esantioane trimise la Efet pana acum, 26 au fost analizate, iar doua s-au dovedit pozitive", a anuntat Autoritatea.

"Este vorba despre primele rezultate ale testelor ADN de cal efectuate de Efet prin metoda Real Time-PRC", precizeaza aceeasi sursa.

Organismul ofera asigurari ca va continua "controalele privind prezenta ADN-ului de cal in diverse produse alimentare in Grecia, iar in cazul (gasirii) de noi esantioane pozitive vor fi puse in aplicare masurile prevazute".

Pana in prezent, urme de carne de cal au fost depistate in produse din carne de vita in toate tarile din Europa, mai putin in Grecia si in tari din Balcani.

Produse exportate de Findus si Ikea continand urme de carne de cal au fost detectate pana la Hong Kong si in Antile. Rusia a descoprit, de asemenea, produse frauduloase, in contextul in care in Europa continua efectuarea unor teste ADN si controale.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri