Firma irlandeza din scandalul cu carne de cal a fost inchisa

Firma irlandeza de dezosare, B&F Meats, a fost inchisa dupa ce politia a descoperit ca a exportat catre Cehia carne de cal cu o eticheta pe care scria, in ceha, ca este carne de vita, a anuntat Ministerul irlandez al Agriculturii, relateaza AFP.

Firma B&F Meats, care dezoseaza vita si cal la Carrick-on-Suir, in comitatul Tipperary, in sudul Irlandei, a fost inchisa, scrie Mediafax.

"Este vorba despre o eroare de etichetare, iar acest lucru se va afla in centrul anchetei", a precizat, citat intr-un comunicat, ministrul irlandez al Agriculturii Simon Coveney.

Ministrul a precizat ca vanzarea de carne de cal catre Cehia a avut loc printr-un trader cu sediul in Marea Britanie, pe al carui nume nu l-a dezvaluit.

Ministerul se afla in contact cu Agentia britanica pentru siguranta alimentara (FSA), a precizat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului.

Aceasta descoperire a avut loc in cursul unei operatiuni comune efectuate de catre unitatea speciala de ancheta din cadrul Ministerului Agriculturii si celula de ancheta penala din cadrul politiei irlandeze.

Ministerul a mai anuntat ca 50 de esantioane suplimentare urmeaza sa fie testate in martie, in Irlanda, pentru a se afla daca acestea contin ADN de cal.

Scandalul carnii de cal, care afecteaza de-acum intreaga Europa, a inceput la jumatatea lui ianuarie cu un caz in Marea Britanie, in urma descoperirii de hamburgheri provenind de la instalatii din Irlanda si Marea Britanie, vanduti in supermarketuri si care contineau carne de cal.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câini antrenați pentru a depista persoanele cu COVID-19
Setari Cookie-uri