Intreprinderile private romanesti si ONG-urile pot transmite propuneri pentru proiecte finantate din fonduri norvegiene, dupa lansarea programului “Inovare in Industria Verde”, potrivit Jurnalul National.

Cu o alocare financiara de 24 de milioane de euro, programul isi propune sa mareasca gradul de competitivitate al intreprinderilor verzi, inclusiv ecologizarea industriilor existente, inovarea si dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Acest program de dezvoltare a afacerilor este adresat in principal companiilor private si, intr-o anumita masura, si organizatiilor neguvernamentale din Romania care dezvolta activitati eco-inovatoare in zone mai putin dezvoltate din Romania, dar si proiectele in parteneriat intre entitati din Romania si din Norvegia sunt incurajate, prin punerea la dispozitia celor interesati pentru facilitarea proiectelor in parteneriat a unui Fond pentru Sprijinirea Relatiilor Bilaterale, in valoare de 215.000 euro.

Programului Inovare in industria verde este parte din schema mai larga de finantare: Granturile SEE si norvegiene pentru perioada 2009-2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si