Premierul Victor Ponta a anuntat ca miercuri dupa-amiaza, dupa sedinta de Guvern, va trimite presedintelui Traian Basescu fie o propunere de ministru la Justitie, in locul Monei Pivniceru care va pleca judecator la CC, fie propunerea ca el sa preia interimatul la acest minister, scrie Mediafax.
"Doamna judecator Pivniceru maine (miercuri - n.r.) va fi la sedinta de Guvern, dupa care va renunta la calitatea de ministru pentru ca sa nu existe niciun fel de discutie, de incompatibilitate, de faptul ca urmeaza sa judece dupa aceea la Curte acte normative pe care le avizeaza", a spus Ponta, dupa ce a discutat cu Mona Pivniceru la Palatul Parlamentului, in biroul presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Ponta a spus ca Pivniceru l-a anuntat ca miercuri, dupa sedinta de Guvern, renunta la calitatea de ministru, tinand cont de numirea sa ca judecator la Curtea Constitutionala.

Premierul a aratat ca miercuri dupa-amiaza, dupa ce va avea inca o discutie cu Crin Antonescu, va face o propunere presedintelui Traian Basescu pentru un nou ministru sau un ministru interimar.

"Maine anunt daca preiau eu interimatul sau daca facem o propunere de ministru. Ori preiau eu interimatul, ori voi face o propunere", a spus Ponta.

Solicitat sa comenteze faptul ca Antonescu a declarat deja ca interimatul va fi preluat de premier, Ponta a raspuns: "Deci m-a dat de gol, da".

Intrebat daca intr-adevar va prelua interimatul la Justitie, Ponta a subliniat: "Maine va anunt dupa ce vorbesc cu presedintele Basescu. Dupa cum stiti nimeni nu poate fi ministru - si interimar, si... - decat prin decret prezidential".

Plenul Senatului a aprobat, marti, numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC in luna iunie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri