"Doamna judecator Pivniceru maine (miercuri - n.r.) va fi la sedinta de Guvern, dupa care va renunta la calitatea de ministru pentru ca sa nu existe niciun fel de discutie, de incompatibilitate, de faptul ca urmeaza sa judece dupa aceea la Curte acte normative pe care le avizeaza", a spus Ponta, dupa ce a discutat cu Mona Pivniceru la Palatul Parlamentului, in biroul presedintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Ponta a spus ca Pivniceru l-a anuntat ca miercuri, dupa sedinta de Guvern, renunta la calitatea de ministru, tinand cont de numirea sa ca judecator la Curtea Constitutionala.

Premierul a aratat ca miercuri dupa-amiaza, dupa ce va avea inca o discutie cu Crin Antonescu, va face o propunere presedintelui Traian Basescu pentru un nou ministru sau un ministru interimar.

"Maine anunt daca preiau eu interimatul sau daca facem o propunere de ministru. Ori preiau eu interimatul, ori voi face o propunere", a spus Ponta.

Citeste si:

Solicitat sa comenteze faptul ca Antonescu a declarat deja ca interimatul va fi preluat de premier, Ponta a raspuns: "Deci m-a dat de gol, da".

Intrebat daca intr-adevar va prelua interimatul la Justitie, Ponta a subliniat: "Maine va anunt dupa ce vorbesc cu presedintele Basescu. Dupa cum stiti nimeni nu poate fi ministru - si interimar, si... - decat prin decret prezidential".

Plenul Senatului a aprobat, marti, numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC in luna iunie.