Victor Ponta a ajuns la Guvern, joi dimineata, in jurul orei 10.00 si urmeaza sa isi preia atributiile de premier dupa o absenta de aproape o luna, la Palatul Victoria aflandu-se si fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus.

Victor Ponta a ajuns la Guvern singur, urcand scarile Palatului Victoria sprijinindu-se in carje, ca si cu o zi in urma. Inainte cu putin timp de a ajunge Ponta, la Palatul Victoria a sosit si fostul ministru al Transporturilor Ioan Rus, scrie Mediafax.

Administratia Prezidentiala a anuntat, joi dimineata, ca presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind incetarea interimatului in exercitarea functiei de prim-ministru.

”La data publicarii prezentului decret in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, inceteaza interimatul domnului Gabriel Oprea in exercitarea functiei de prim-ministru al Guvernului Romaniei. La aceeasi data, domnul Victor-Viorel Ponta isi reia exercitarea atributiilor constitutionale si legale de prim-ministru al Guvernului Romaniei”, a transmis Administratia Prezidentiala.

Victor Ponta s-a intors in Romania, din Turcia, unde a fost operat la genunchi, si a mers miercuri la Guvern, el intrand in carje in Palatul Victoria, unde a stat aproximativ patru ore.

Citeste si:
Ponta, pauza de la job: o noua interventie chirurgicala la genunchi
Ponta, pauza de la job: o...

Intr-o adresa transmisa miercuri Administratiei Prezidentiale, Victor Ponta ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa ia act de reluarea activitatii sale la Guvern, ”avand in vedere inlaturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitarii atributiilor de prim-ministru”. Adresa transmisa Presedintiei este datata 8 iulie si este semnata atat de Victor Ponta, cat si de Gabriel Oprea, in calitate de premier interimar.

Premierul Victor Ponta a fost internat in 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai tarziu a fost operat la genunchiul stang.

In 28 iunie, Victor Ponta declara, la postul B1, ca va reveni in tara, "pe picioare, nu in scaun cu rotile sau carje", in maximum doua saptamani, interval in care medicii i-au transmis ca nu poate pune piciorul jos.

In aceasta perioada de absenta a lui Ponta, conducerea PSD a fost preluata interimar de Rovana Plumb, in timp ce Gabriel Oprea a fost numit prim-ministru interimar.

Citeste si:
Ce scrie presa internationala despre scandalul Ponta
Presa internationala scrie ca...

In 15 iunie, in ziua in care era operat la clinica din Turcia, Victor Ponta fusese citat sa se prezinte in fata procurorilor DNA pentru a fi audiat, dupa ce cu zece zile inainte fusese anuntat ca este urmarit penal pentru trei infractiuni, in dosarul lui Dan Sova.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, in 5 iunie, ca este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalarea banilor in dosarul Turceni - Rovinari, fapte pe care le-ar fi savarsit in perioada in care era avocat.

In 29 iunie, premierul Victor Ponta afirma ca in prima zi in care va veni in tara va merge si la DNA pentru o noua audiere in dosarul aflat in faza de urmarire penala, spunand ca este posibil ca procurorul sa decida inclusiv control judiciar.

Miercuri, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a spus ca nu stie cand se duce Victor Ponta la DNA, dupa revenirea in tara, "dar cu siguranta va merge", precizand ca aceasta este o chestiune pe care o gestioneaza premierul cu avocatul sau.

Citeste si:
Agitatie in PSD. Plecarea lui Ponta tulbura partidul si coalitia
Liviu Dragnea: Sper ca Ponta...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ponta: Doneaz diferenta din majorarea salariala echipei Steaua