Comertul cu amanuntul a inregistrat o scadere de 2% in februarie comparativ cu prima luna din an, in principal din cauza reducerii vanzarilor de combustibili, dar creste in comparatie cu luna corespunzatoare a anului trecut cu 1,4% si fata de cifra de afaceri din ianuarie-februarie 2012 cu 1,9%, scrie Mediafax.
Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna februarie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 1,1%, datorita scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,6%), potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.

Cresteri au inregistrat vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%) si vanzarile de produse nealimentare (+0,1%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2013, comparativ cu luna precedenta, a scazut pe ansamblu cu 2,0%, datorita scaderii comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-4,7%), vanzarilor de produse nealimentare (-3,8%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna februarie 2013, comparativ cu luna februarie 2012 a inregistrat o crestere cu 1,8% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+4,1%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,2%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a ramas neschimbat.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna februarie 2013, comparativ cu luna februarie 2012 a inregistrat o crestere cu 1,4% datorata cresterii si vanzarilor de produse nealimentare (+3,1%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,2%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au ramas neschimbate.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in perioada 1.I-28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012 a inregistrat o crestere cu 2,4% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+3,4%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,6%), si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+0,5%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-28.II.2013, comparativ cu perioada 1.I-29.II.2012 a inregistrat o crestere cu 1,9% datorata cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+3,9%) si vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+2,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 0,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri