Traian Basescu a declarat, luni seara, dupa juramantul de investire al noului ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, ca este o surpriza faptul ca pe primele doua luni ale anului s-a inregistrat, pentru prima data de la Revolutie, un sold pozitiv al comertului exterior.
"As vrea sa profit de onoarea pe care o am sa fie Guvernul aici si sa observ ca pe primele doua luni ale anului este pentru prima data cand avem un sold pozitiv al comertului exterior, cred ca prima data de la Revolutie. Sigur, unii dintre dumneavoastra or sa se mire de cum s-a intamplat. S-au cumulat efectele in timp si iata ca reusim sa reducem deficitul de cont curent, chiar sa avem surprize ca cele de pe primele doua luni ale anului", a afirmat presedintele Traian Basescu, in discursul sau de la Palatul Cotroceni dupa depunerea juramantului de catre Cazanciuc, potrivit Mediafax.

El a mai aratat ca pentru anul viitor exista o estimare de crestere economica din partea agentiilor de rating de 1,7%, insa aceasta nu reprezinta ceea ce poate Romania, cu conditia sa se reuseasca o mai buna absorbtie a fondurilor europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri