Contul curent al balantei de plati s-a mentinut pe excedent la finele primului trimestru, cu 70 de milioane euro, sub nivelul din februarie, pe fondul cresterii deficitului comercial in martie, pana la 552 milioane euro, dar cea mai slaba evolutie se inregistreaza la turism, potrivit datelor BNR.
In primul trimestru al anului trecut, contul curent al balantei de plati a inregistrat un deficit de 796 milioane euro.

Excedentul balantei de plati din primul trimestru s-a realizat pe fondul reducerii deficitului balantei comerciale la jumatate fata de perioada similara a anului trecut (cu 640 milioane euro), la 552 milioane euro si al veniturilor (cu 347 milioane euro), la 321 milioane euro, si al surplusului inregistrat de balanta serviciilor (153 milioane euro, fata de un deficit de 79 milioane euro), informeaza Mediafax.

Turismul a avut cea mai slaba evolutie, fiind singurul domeniu in care deficitul a urcat fata de soldul negativ de anul trecut din primele trei luni. Deficitul din turism s-a cifrat la 67 milioane euro, comparativ cu 63 milioane euro in martie 2012.

Cu toate ca intrarile in turism au depasit nivelul din trimestrul I al anului trecut, cu 241 milioane euro fata de 226 milioane euro, iesirile au crescut mai rapid, contul debitor al acestui capital ajungand la 308 milioane euro, fata de 289 milioane euro.

Performanta contului curent s-a realizat in conditiile in care transferurile curente au scazut cu 354 milioane euro, la 789 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri