„Cand pui un dresor intr-o cusca cu lei care n-au mai mancat de doua saptamani, e greu sa te impui. ANRE nu trebuie sa faca numai cum vor consumatorii sau numai cum vor producatorii“, a afirmat el.

Recent, institutia a fost in centrul mai multor discutii: consumatorii industriali s-au plans de faptul ca schema de promovare a energiei regenerabile creste costurile si facturile. ANRE a publicat lunile trecute un raport potrivit caruia exista supracompensare in domeniile eolian, fotovoltaic si microhidro.

In contrapartida, reprezentantii sectorului eolian au spus ca nu exista supracompensare, in vreme ce aceia din domeniul fotovoltaic au argumentat ca reducerea numarului de certificate ar bloca investitii de 4 miliarde de euro.

Concomitent, minerii de la Complexul Energetic Oltenia au amenintat ca vor veni in numar mare la Bucuresti pentru a protesta impotriva autoritatilor din cauza ca preluarea cu prioritate a energiei verzi reduce functionarea grupurilor termo, ceea ce inseamna mai putine venituri si periclitarea locurilor de munca. Colac peste pupaza, populatia s-a trezit ca acum energia verde reprezinta 12% din factura, iar aceasta va tot creste in perioada urmatoare.