“Autoritatea Nationala de Reglementare in Energie (ANRE) functioneaza intr-o formula relativ noua si trebuie sa fie independenta, insa trebuie sa vedem cand si cum isi poate manifesta aceasta independenta“, a declarat Nicolae Havrilet, presedintele institutiei, la Bucharest Forum/Energy, informeaza Adevarul.
„Cand pui un dresor intr-o cusca cu lei care n-au mai mancat de doua saptamani, e greu sa te impui. ANRE nu trebuie sa faca numai cum vor consumatorii sau numai cum vor producatorii“, a afirmat el.

Recent, institutia a fost in centrul mai multor discutii: consumatorii industriali s-au plans de faptul ca schema de promovare a energiei regenerabile creste costurile si facturile. ANRE a publicat lunile trecute un raport potrivit caruia exista supracompensare in domeniile eolian, fotovoltaic si microhidro.

In contrapartida, reprezentantii sectorului eolian au spus ca nu exista supracompensare, in vreme ce aceia din domeniul fotovoltaic au argumentat ca reducerea numarului de certificate ar bloca investitii de 4 miliarde de euro.

Concomitent, minerii de la Complexul Energetic Oltenia au amenintat ca vor veni in numar mare la Bucuresti pentru a protesta impotriva autoritatilor din cauza ca preluarea cu prioritate a energiei verzi reduce functionarea grupurilor termo, ceea ce inseamna mai putine venituri si periclitarea locurilor de munca. Colac peste pupaza, populatia s-a trezit ca acum energia verde reprezinta 12% din factura, iar aceasta va tot creste in perioada urmatoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri