"Am discutat la ultimul Consiliu European cu presedintele Bulgariei si impreuna ne-am gandit, am si propus si asa va ramane", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Podul a fost inaugurat vineri, in prezenta comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn, care s-a referit de asemenea la acest pod folosind denumirea "New Europe".

Romania si Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin in martie 2000, insa initierea proiectului a intarziat din cauza fondurilor insuficiente.

Citeste si:

Podul de doi kilometri peste Dunare este parte a coridorului paneuropean de transport care leaga orasul german Dresda de Istanbul (Turcia).

Costurile totale ale proiectului totalizeaza 226 milioane de euro, iar angajamentul financiar al guvernului bulgar se ridica la 60,7 milioane de euro.

Proiectul beneficiaza de imprumuturi si finantari gratuite de la Uniunea Europeana, Banca Europeana pentru Investitii, Agentia Franceza pentru Dezvoltare si Institutia Germana de Credit pentru Reconstructie si Dezvoltare.