"Avem un dezechilibru in negocierea contractelor intre IMM-uri si companiile mari, intre IMM-uri si furnizorii de utilitati. Trebule sa vedem cum putem, poate ne gandim la nivel de Uniune Europeana, sa sprijinim IMM-urile. Avem Small Business Act (legea europeana privind intreprinderile mici din Europa - n.r.), avem cele 10 principii. Eu nu cred ca exista vreo tara care aplica cele 10 principii Small Business Act 100%", a afirmat Grapini la un seminar pe tema intarzierilor la plati, scrie Mediafax.

Ea a aratat ca va reface comisia de dialog social la nivelul ministerului pe care il coordoneaza, precum si consiliile consultative si grupul de lucru cu care vrea sa lucreze in fiecare domeniu: IMM, mediu de afaceri si turism.

"As vrea sa facem un parteneriat public privat. Daca nu se spune cine greseste in piata, nu o sa putem niciodata sa corectam. Nu poate doar un demnitar sau un ministru sau un secretar de stat sau aparatul dintr-un minister sa identifice. Perceptia, receptorii in piata sunt operatorii", a afirmat Grapini.