Reactia ministrului pentru Turism ╗ "Razboiul" declaratiilor Florin Jianu - Mohammad Murad - Alin Burcea

Romania este o "tara autentica" ce poate reprezenta viitorul "inovarii" in Europa si care a lansat o "initiativa unicata" la nivel global, si anume clusterul de turism dedicat tinerilor, sustine ministrul pentru IMM si Turism, Florin Jianu, raspunzandu-le patronatelor care o regreta pe Maria Grapini

"Conform declaratiilor aparute in presa a (sic!) unor reprezentanti ai organizatiilor din turism doresc sa le spun ca turismul nu este apanajul unei persoane sau alta (sic!), cu atat mai mult cu cat unii dintre acestia provin din politica, ceea ce nu reprezinta in mod necesar o abordare echilibrata si dezinteresata. Cred de asemenea ca am incercat sa avem o abordare cat mai constructiva in ceea ce priveste turismul romanesc", a declarat Jianu.

Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Mohammad Murad, a declarat ca mai putin de 3% dintre angajatii din turism stiu cum il cheama pe ministrul de resort, Florin Jianu, care nu promoveaza turismul, iar patronatele din domeniu au ajuns sa o regrete pe Maria Grapini.

"Nici 3% din cei care lucreaza in turism nu stiu cum il cheama pe ministru. Nu vorbesc de oamenii normali, care nu il cunosc deloc. Nu asa se face turism. Turismul este imagine. Turismul inseamna comunicare si cat mai multe actiuni de promovare. Nu exista acest lucru. Ieri discutam cu mai multi sefi de patronate din turism si am inceput sa plangem dupa doamna Grapini. Fara comunicare nu se poate nimic. Nu putem face turism pe ascuns", a mai spus Murad.

Clusterele in turism reprezinta un model de buna practica!

Citeste si:
România nu e pe lista ╚Ť─ârilor în care e foarte u╚Öor s─â faci afaceri
Jianu (CNIPMMR): România nu e...

Florin Jianu i-a dat replica si lui Alin Burcea, vicepresedintele ANAT, care a afirmat ca a retinut din mandatul acestuia ca exista niste clustere, care sunt o prioritate.

"Din mandatul dumnealui am retinut ca exista niste clustere. Cred ca sunt mari, mici, si vreau sa-mi iau si eu unul acasa, iar altul vreau sa-l fac cadou la prieteni. Nici nu stim prea bine ce sunt aceste clustere, am inteles ca sunt niste asociatii...Mi-as fi dorit ca domnia sa sa participe la evenimente si sa fie mult mai prezent in piata", a spus Burcea.

Clusterele in turism, spune Jianu, reprezinta un model de buna practica, sustinut si de reprezentanti de la cel mai inalt nivel ai Organizatiei Mondiale a Turismului.

Saptamana trecuta, a adaugat ministrul delegat pentru IMM, Turism si Mediu de Afaceri, secretarul general al OMT, Taleb Rifai, a fost prezent in Romania pentru a lansa o "initiativa unicata" la nivel global, clusterul de turism dedicat tinerilor, initiativa laudata si de presa internationala.

Citeste si:
Antreprenor: Drama provocat─â de COVID-19 în afaceri este c─â nu po╚Ťi...
Alin Burcea, proprietar...

"Dansul si aici il citez a declarat ca - Romania este o tara autentica, dinamica, ce poate reprezenta viitorul turismului si al inovarii in Europa. Prin lansarea acestui cluster de turism dedicat tinerilor, ne pozitionam ca prima tara din lume ce preia aceasta initiativa, o initiativa cu care ar trebui sa ne mandrim si sa incercam sa fim toti parte la constructia ei", a mai declarat Florin Jianu.

Vreau turisti si vreau sa facem investitii si sa fim lasati in pace.

Si Nicolae Bucovala, presedintele patronatului Mamaia si unul dintre cei mai mari investitori din turismul de pe litoral, a declarat ca nu este multumit de activitatea ministrului Jianu.

"Vreau turisti si vreau sa facem investitii si sa fim lasati in pace. Vrem o lege care sa functioneze in tara asta. Lasati-ma cu clusterele. Vrem prezenta ministrului turismului pe litoral. Aici sunt 54% din locurile de cazare pe toata tara. Vrem sa putem discuta si noi cu el, altceva ce sa promovam? Vrem o lege care sa ne dea voie sa investim cu veselie", a afirmat Bucovala, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Grapini, intrebata daca va mai scrie pe Facebook: Pentru mine sunt...
Grapini, intrebata daca va...

In replica, Jianu a mai spus ca pentru a ajuta turismul a initiat si modificarea legii privind voucherele de vacanta, iar cheltuielile in urma folosirii acestora de catre turisti vin tot in ajutorul industriei turismului.

"Sustinem prin politicile noastre parteneriatul public privat si aici amintesc schema de ajutor de stat cu privire la investitii in turism, care este gata si aceasta nu sprijina agentiile de turism ci investitiile in structuri de cazare si agrement! Aceste demersuri consider ca sunt constructive si moderne si care cu siguranta vor aduce beneficii turismului si Romaniei. Eu voi continua demersul dezinteresat si constructiv de a introduce instrumente moderne intr-un turism dominat de lupte si mize mici! Acesta e pariul meu!", a incheiat Jianu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Turism »Setari Cookie-uri