Intre 20.000 si 30.000 de turisti isi vor petrece mini-vacanta de 1-4 mai in statiunile de pe litoralul romanesc, ceea ce inseamna ca aproape o treime din locurile de cazare de la Marea Neagra vor fi ocupate in acea perioada, a declarat, intr-o conferinta de presa la Mangalia, ministrul IMM-urilor si Turismului, care a mentionat ca isi propune ca in turism sa existe proiecte de ajutor de stat, iar litoralul va fi unul dintre proiectele pilot in care se vor aplica aceste scheme.

"Intre 20.000 si 30.000 de persoane vor fi de 1 mai pe litoralul romanesc", a precizat Florin Jianu, aflat intr-o vizita pentru analizarea situatiei litoralului romanesc inainte de deschiderea sezonului estival.

Totodata, ministrul Florin Jianu a declarat ca impreuna cu Ministerul de Finante va construi proiecte de ajutor de stat pentru investitii, crearea de locuri de munca, infrastructura si atragerea turistilor.

"Litoralul va fi unul dintre proiectele pilot in care vom aplica o astfel de schema. In ultimii ani nu am avut scheme de ajutor de stat, desi nu trebuie sa primim aprobarea de la Comisia Europeana. O alta masura este legata de crearea de clustere in turism, care includ operatori din turism, hotelieri, universitati, aeroporturi. toate grupurile care sunt implicate in turism pentru o politica eficienta, iar apoi crearea de produse de marketing, de promovare. Clusterele vor fi in mod direct finantate tocmai pentru a da o voce puternica operatorilor si oamenilor care sunt direct afectati”, a subliniat ministrul IMM-urilor si Turismului.

Ministerul de resort a adaugat ca tichetele de vacanta vor deveni iarasi o realitate, acesta sustinand ca a primit promisiunea ca aceasta lege ca trece cat de curand.

Citeste si:
Alin Burcea, Paralela 45: Statul nu susține nimic. Ne paște șomajul
Alin Burcea, Paralela 45:...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Programul Rabla Clasic a demarat. Dealerii auto au showroom-urile deschise
Setari Cookie-uri