Alin Burcea spune ca a decis sa nu mai candideze pentru functia de presedinte ANAT "de jena". "Nu pot sa fiu principalul candidat si eternul presedinte. Eu am fost primul presedinte ANAT in urma cu 28 de ani, la 27 de ani. Si cred ca este momentul sa mai vina si alte persoane care pot aduce aceasta asociatie", a declarat Alin Burcea.

Locul lui va fi luat de fostul proprietar al agentiei Happy Tour, Nicolae Demetriade, care cunoaste foarte bine industria si care o mare experienta pe partea de management (a fost director general la Tarom in perioada 2001-2002).

"Vine o persoana de 70 de ani, eu mi-as fi dorit sa vina cineva de 35. Persoana respectiva este foarte buna profesional, este, de fapt, si singurul candidat. As fi vrut sa vina tineri, care sa fie mai luptatori, mai ambitiosi si mai scandalagii, pentru ca problemele patronale nu se rezolva numai si numai cu bun simt. La fazele nesimtite pe care le fac guvernele astazi cred ca raspunsul nu trebuie sa fie de bun simt. Este colegul nostru de multi ani, stie ce se intampla, este proprietar de firma, a creat una dintre cele mai mari firme din Romania, pe care a vandut-o pentru o mica avere. Se numeste Nicolae Demetriade, fost proprietar Happy Tour. Are foarte multa experienta, a fost si direct general la Tarom, perioada in care Taromul era, in mod ireal, pe plus. Cand a plecat de la Tarom a lasat 300-400 de milioane de euro in contul companiei. Din pacate, este un tip de bun simt, este un tip echilibrat si vor fi situatii in care va trebui sa fie mai incisiv", a spus Alin Burcea.