Coalitia de guvernare PSD-ALDE a luat anul acesta o serie de masuri fiscale, care au bulversat mediul de afaceri. Ultima propunere legislativa, referitoare la pedeapsa cu inchisoarea de la un an la sase ani pentru neretinerea, neincasarea, re­ti­nerea si neplata impozitelor si contributiilor in cel mult 30 de zile de la scadenta, nu face decat sa creeze presiune si frustrare pentru oamenii de afaceri.

Suntem considerati infractori. In loc sa apara masuri pentru stimularea mediului de afaceri, permanent se pune o presiune pe business-uri. E anormal sa propui inchisoare pentru patronul care a intarziat plata a cativa lei, actul normativ nu prevede aplicarea pedepselor proportional cu gravitatea infractiunii, nu e deloc flexibil. Statul ori nu stie, ori se preface ca nu stie cum functioneaza o afacere. Noile masuri fiscale sunt ca o avalansa pentru mediul de afaceri, ne bulverseaza si ne afecteaza”, a transmis Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Antreprenorii romanii se asteapta de la guvernanti sa ia masuri pentru stimularea cresterii afacerilor, reducerea poverii fiscale cu salariile si rezolvarea crizei de personal. In turism si industria hoteliera lipsa personalui calificat a devenit acuta.

"Industria hoteliera are nevoie de bucatari, ospatari, receptioneri, nu mai avem scoli de meserii si nu infiintam unele. Angajatii scoliti la locul de munca sunt greu de pastrat cand in strainatate castiga mult mai bine. In agentiile de turism, ca sa ne pastram angajatii, derulam programe pentru fidelizarea lor, cu costuri importante an de an”, sustine Alin Burcea.

Paralela 45 are o vechime de 27 de ani in piata si 160 de angajati pentru care organizeaza periodic traininguri pentru instruirea agentilor de turism si a personalului din back office.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri