Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, sustine ca sunt multe lucruri de facut in industrie, insa cel mai important lucru este Legea Turismului, care va fi realizata pana la 1 iulie 2017 si care ar putea intra in vigoare la inceputul anului viitor. In plus, ministrul estimeaza ca Turismul va reprezenta 3% din PIB in urmatorii ani.

"Incepand cu 2001-2002 nu s-a mai facut nimic sau s-a uitat. Este un dezavantaj pentru ca meregem pe o legislatie de aproximativ 13 ani. Sunt multe lucruri de facut ina ceasta dindustrie, dar in primul rand trebuie pus la punct temeiul legal", a declarat Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, la Conferinta Nationala a Industriei Ospitalitatii.

Ministrul a garantat astfel ca Legea Turismului va fi finalizata pana la 1 iulie 2017 si ca ar putea intra in vigoare la 1 ianuarie 2018.

"Acum exista o lege a parteriatului public-privat. Avem o promovare locala si avem o promovare nationala. Noi trebuie sa facem o reglementare unitara in ce priveste cheltuirea sumelor (pentru promovare), care nu sunt mici. Dar noi nu avem la momentul actual o lege care sa puna lucrurile la punct", a mai spus Ministrul Turismului.

Mircea Dobre sustine ca sunt numeroase probleme in industrie, astfel ca pe langa lipsa unei legi a turismului, exista "entitati" care nu sunt inregistrate si nu sunt fiscalizate. Insa, totodata, ministrul se arata optimist in privinta industriei si estimeaza o dublare a ponderii Turismului in PIB. "Eu zic ca in 3-4 ani putem sa vorbim despre o dublare, de la 1,5% la 3%", a completat ministrul Turismului.

Degeaba facem promovare daca imaginea Romaniei este proasta.

Prezent la eveniment, antreprenorul Dragos Anastasiu, proprietarul Eurolines, subliniaza ca Legea Turismului trebuie sa ai aiba un scop si sa rezolve problemele de baza din industrie.

"Daca in 10 ani nu am facut-o, trebuie sa te intrebi daca avem nevoie de ea. E adevarat ca noi am crescut, dar nu ne-am dezvoltat. Lucrurile se intampla, dar se intampla haotic. Eu demult as fi infiintat un minister al imaginii si promovarii. Degeaba facem promovare daca imaginea Romaniei este proasta.
Daca nu se va face parteneriat public-privat, legea nu isi va atinge scopul. Dar fara promovare in parterneriat public privat nu vom reusi sa facem mare lucru si nici fara educatie", a declarat Dragos Anastasiu.

De asemenea, Florin Jianu, fost ministru al IMM-urilor, sustine existenta unui parteneriat public-privat. "Statul nu va performa in niciun fel daca nu va introduce un parteneritat public-privat. Sunt foarte multe institutii ale statului care ne costa pe noi ca intreprinzatori si care nu performeaza. Ai senzatia ca sunt doua drumuri paralele, ceea se discuta in mediul privat nu se regaseste in mediul public", spune presedintele CNIPMMR.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri