Presedintele Basescu a propus partidelor semnarea in septembrie, impreuna cu organizatiile din domeniul agro-alimentar, a unui pact pentru dezvoltarea agriculturii in perioada 2014-2030, care sa preia obiectivele raportului comisiei prezidentiale de specialitate, lansat in dezbatere publica, scrie Mediafax.
Presedintele a mai spus ca "o tara cu un asemenea potential agricol care nu isi hraneste propria populatie trebuie sa isi puna intrebari", iar responsabilitatea de a corecta politicile agricole este in primul rand a oamenilor politici.

"Invit toate partidele ca, dupa ce se finalizeaza procesul de adoptare a acestui raport, sa semnam cu totii, partide si institutii, producatori si beneficiari, sa semnam Pactul pentru agricultura. Ar fi un angajament politic pe termen lung, pentru ca toata munca Comisiei la asta s-a referit, de a crea o viziune pana in 2030, avand ca fundament exercitiul bugetar 2014-2020 al UE", a declarant presedintele Traian Basescu, la inceputul dezbaterii organizate la Palatul Cotroceni pe tema raportului mentionat.

El a subliniat ca strategia respectiva va fi in dezbatere publica timp de 30 de zile, perioada in care institutiile si organizatiile profesionale sau cei interesati pot propune modificarea acestuia, ulterior, in luna septembrie, trebuind "gasit timp de toti" pentru semnarea pactului.

"Va trebui sa urmam solutia pe care am urmat-o la raportul comisiei prezidentiale pentru educatie", a spus Basescu.

De asemenea, el a mentionat ca in strategia a carei elaborare a durat trei ani sunt prevazute "obiective si indraznete si posibile".

"Prin atingerea obiectivelor, Romania ar putea sa exporte produse alimentare in valoare de la 40-50 miliarde de euro", a spus seful statului, adaugand ca in 2012 toate exporturile Romaniei au fost de 53 de miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri