Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a anuntat ca pana la sfarsitul anului toate cele opt regiuni de dezvoltare vor dispune de cate un elicopter SMURD, unul urmand sa fie coordonat de la Cluj-Napoca si sa deserveasca Regiunea de Nord-Vest, scrie Mediafax.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat ca in momentul de fata sistemul medical de urgenta dispune de sase elicoptere SMURD, pentru tot atatea regiuni de dezvoltare.

"Anul acesta vom finaliza cele opt regiuni, fiecare regiune va avea propriul elicopter SMURD. Si Regiunea de Nord-Vest va avea un elicopter sub coordonarea centrului universitar Cluj-Napoca. Ultimele doua elicoptere urmeaza sa ajunga prin noiembrie-decembrie. Acum avem sase elicoptere, vom avea opt, cate unul pe regiune, si apoi vom face o analiza sa vedem daca mai trebuie in anumite puncte. Nu va fi elicopterul adus la Cluj, de aici va avea loc coordonarea lui, pentru ca nu pot sa fie doua elicoptere in doua judete apropiate si sa ramana zone neacoperite. Cel mai apropiat elicopter SMURD este la Targu Mures", a spus Arafat.

In prezent, cele sase elicoptere SMURD isi desfasoara activitatea de la Targu Mures, Iasi, Bucuresti, Arad, Craiova si Constanta.

Ultimele doua elicoptere vor deservi Regiunile de Dezvoltare Nord-Vest si Sud-Est.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Arafat: Nord-vestul tarii va avea elicopter de interventie