Arafat: Nord-vestul tarii va avea elicopter de interventie

Regiunea Nord-Vest va avea, din septembrie, un elicopter de interventie, care va avea baza la Jibou, a anuntat vineri seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, secretarul de stat Raed Arafat.

"In final pot sa spun, pentru ca de fiecare data când vin la Cluj sunt intrebat când va avea regiunea asta elicopterul functional, si am sa va raspund. S-a terminat constructia platformei de aterizare, daca totul este bine, in primele 10-15 zile ale lunii septembrie regiunea dumneavoastra va avea un elicopter operat de Cluj, poate in colaborare cu Oradea, o sa vedem ca numar de medici, dar va fi elicopterul, inceputa activitatea lui, in luna septembrie. (...) Cu siguranta, trebuie sa incepem pregatirile pe partea medicala, sa pregatim personalul care va lucra pe acest mijloc de interventie care va fi extrem de important pentru intreaga zona", a spus Raed Arafat.

El a vorbit si despre perioada de inceput a SMURD Cluj, infiintat pe 1 iulie 1994.

"Ne-am intâlnit sa sarbatorim un lucru la care am muncit cu totii. (...) Ce implicare a fost la Cluj ca sa fie ceva facut si aici in 1994! Stiu ce suflet s-a pus de catre pompieri si stiu ca nu se putea porni fara implicarea fiecaruia si mai ales a voluntarilor, iar Clujul este unul dintre judetele care a pastrat traditia cu voluntarii, iar voluntarii acopera mult din activitatea medicala a SMURD in masina de terapie intensiva, alaturi de medicii de la UPU, Spitalul Judetean, asistenti", a mai spus Raed Arafat.

SMURD Cluj a aniversat, vineri, intr-un cadru festiv, in prezenta a sute de participanti, 25 de ani de activitate.

Printre altii, au fost prezenti seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Dan-Paul Iamandi, prefectul Ioan Aurel Chereches, primarul Emil Boc, presedintele UMF Iuliu Hatieganu, Ioan Florian.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri