Livrarea primului lot de ambulante pentru serviciile de urgenta a inceput luni si va continua pana pe 17 decembrie, urmand ca alte autospeciale sa ajunga in primul semestru al anului 2019 la serviciile de ambulanta si SMURD, a anuntat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat.

"Reprezentantii serviciilor de ambulanta au inceput preluarea celor 300 de ambulante de urgenta de tip B 4x2, urmand ca alte 120 de ambulante de tip B 4x4 sa fie livrate serviciilor de ambulanta si SMURD, tot pana pe 17 decembrie", a scris Raed Arafat, marti, pe pagina sa de Facebook, informeaza Agerpres.

El mentioneaza ca finalizarea achizitiilor nu se putea realiza fara implicarea IGSU, care s-a ocupat de intreg procesul, inclusiv pentru serviciile de ambulanta.

"Pe aceasta cale, vreau sa le multumesc si colegilor de la Ministerul Fondurilor Europene si de la Ministerul Dezvoltarii Regionale (POR) pentru tot sprijinul acordat", mai scrie Raed Arafat.

Totodata, potrivit unei postari pe reteaua de socializare a Departamentului pentru Situatii de urgenta, pana la sfarsitul anului vor fi distribuite 420 de ambulante.

Primul lot cu 43 de autospeciale a fost livrat catre serviciile de ambulanta din regiunea Centru - judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

Conform sursei citate, graficul de livrare catre celelalte sase regiuni este urmatorul: 12 decembrie, Regiunea Vest (Arad, Caras- Severin, Hunedoara, Timis) - 32 de ambulante; 13 decembrie, Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrita-Nasaud, Cluj, Maramures, Salaj, Satu-Mare) - 41 de ambulante; 14 decembrie, Regiunea Nord-Est (Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Iasi) - 56 de ambulante; 15 decembrie, Regiunea Sud (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) - 48 de ambulante; 16 decembrie, Regiunea Sud-Est (Braila, Buzau, Constanta, Galati, Tulcea) - 46 de ambulante; 17 decembrie, Regiunea Sud-Vest (Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea) - 34 de ambulante.

De asemenea, tot in perioada urmatoare, vor fi livrate 120 ambulante SMURD 4x4 catre inspectoratele judetele pentru situatii de urgenta si 24 catre serviciile de ambulanta.

DSU mai precizeaza ca, pentru imbunatatirea raspunsului la urgentele cetatenilor, vor fi distribuite 242 de ambulante de transport A2 catre serviciile de ambulanta judetene.

Alte 122 de autospeciale tip C vor ajunge la serviciile de ambulanta si unitatile operative ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, din care 81 catre SAJ-uri si 41 catre SMURD.

Prin programul POR 2014 - 2020 - "Imbunatatirea capacitatii de interventie la urgentele medicale", 55 de ambulante de tip B 4x4 si zece ambulante tip C SMURD vor ajunge la ISU Bucuresti, iar 20 ambulante de tip A2 la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

"Prin acest program derulat de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, sistemul integrat de urgenta va beneficia de o imbunatatire a serviciilor acordate, evaluarea primului ajutor calificat, acordarea asistentei medicale si transportul pacientilor fiind asigurate la standarde ridicate. Beneficiarii eligibili sunt parteneriatele formate din Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, in calitate de lider de parteneriat, si inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta din fiecare regiune, Serviciile de Ambulanta Judetene, autoritatile administratiei publice locale, institutiile publice cu atributii in domeniul cautarii-salvarii de persoane in zone montane", precizeaza DSU.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri