Serviciile de Ambulanta vor primi fonduri suplimentare la rectificarea bugetara din septembrie, care pot fi folosite pentru dotare, consolidare de cladiri, reparatii auto, dar si pentru deblocare de posturi si promovarea personalului, a precizat vineri, la Poiana Brasov, ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu.

"Vom aloca fonduri suplimentare serviciilor de ambulanta, pentru inceput vom aloca sumele care pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului. Luni vom livra primele 37 de ambulante noi in tara, pentru 13 judete unde exista deficit mare de masini. Comisia de urgenta a facut prioritizarea repartizarii ambulantelor si necesarul fondurilor la rectificare. Repartitia masinilor o voi face la Cluj", a spus ministrul Sanatatii, in deschiderea celei de a XV-a Conferinte nationale de medicina de urgenta, organizata in perioada 11-14 septembrie, la Poiana Brasov, de catre Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania, impreuna cu Societatea de Salvare Bucuresti.

Ministrul a mai spus ca va continua deblocarea posturilor, pana acum fiind aprobata pentru serviciile de ambulanta deblocarea a 160 de posturi, informeaza Mediafax. "Stiu ca in sistemul medical a primat pesimismul, dar sper ca pentru rectificarea din septembrie sa fie aprobate fondurile solicitate de catre Comisia de urgenta", a adaugat ministrul Sanatatii.

Cred in continuare ca serviciile de ambulanta vor fi principalul element de incredere a celor aflati in necaz.

Banicioiu a precizat ca la rectificarea bugetara vor fi alocati bani si pentru reparatia masinilor existente in parcul serviciilor de ambulanta, intrucat unele se afla in stare buna de functionare si necesita doar mici reparatii. Intrebat daca stie ca serviciile de ambulanta raspund la cele mai multe solicitari, ministrul a raspuns afirmativ.

"Stiu ca serviciul de ambulanta raspunde la cele mai multe solicitari, ajunge la cei mai multi pacienti si cred in continuare ca serviciile de ambulanta vor fi principalul element de incredere a celor aflati in necaz, dar cred de asemenea in colaborarea dintre ambulanta si SMURD, in echipa integrata a medicinei de urgenta", a mai spus Banicioiu.

Potrivit Comisiei de urgenta, pentru rectificarea bugetara au fost solicitate aproximativ noua milioane de lei, suma care prevede atat deblocarea posturilor, reparatiile din parcurile auto, investitiile in infrastructura, reparatii si consolidari, dar si promovarea personalului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri