"Vom aloca fonduri suplimentare serviciilor de ambulanta, pentru inceput vom aloca sumele care pot fi cheltuite pana la sfarsitul anului. Luni vom livra primele 37 de ambulante noi in tara, pentru 13 judete unde exista deficit mare de masini. Comisia de urgenta a facut prioritizarea repartizarii ambulantelor si necesarul fondurilor la rectificare. Repartitia masinilor o voi face la Cluj", a spus ministrul Sanatatii, in deschiderea celei de a XV-a Conferinte nationale de medicina de urgenta, organizata in perioada 11-14 septembrie, la Poiana Brasov, de catre Asociatia Serviciilor de Ambulanta din Romania, impreuna cu Societatea de Salvare Bucuresti.

Ministrul a mai spus ca va continua deblocarea posturilor, pana acum fiind aprobata pentru serviciile de ambulanta deblocarea a 160 de posturi, informeaza Mediafax. "Stiu ca in sistemul medical a primat pesimismul, dar sper ca pentru rectificarea din septembrie sa fie aprobate fondurile solicitate de catre Comisia de urgenta", a adaugat ministrul Sanatatii.

Cred in continuare ca serviciile de ambulanta vor fi principalul element de incredere a celor aflati in necaz.

Banicioiu a precizat ca la rectificarea bugetara vor fi alocati bani si pentru reparatia masinilor existente in parcul serviciilor de ambulanta, intrucat unele se afla in stare buna de functionare si necesita doar mici reparatii. Intrebat daca stie ca serviciile de ambulanta raspund la cele mai multe solicitari, ministrul a raspuns afirmativ.

"Stiu ca serviciul de ambulanta raspunde la cele mai multe solicitari, ajunge la cei mai multi pacienti si cred in continuare ca serviciile de ambulanta vor fi principalul element de incredere a celor aflati in necaz, dar cred de asemenea in colaborarea dintre ambulanta si SMURD, in echipa integrata a medicinei de urgenta", a mai spus Banicioiu.

Potrivit Comisiei de urgenta, pentru rectificarea bugetara au fost solicitate aproximativ noua milioane de lei, suma care prevede atat deblocarea posturilor, reparatiile din parcurile auto, investitiile in infrastructura, reparatii si consolidari, dar si promovarea personalului.