Erste Group a revizuit in crestere prognoza de crestere economica pentru Romania, de la 1,8% la 2,5%, in contextul in care economia locala se indreapta spre o "bonanza" in agricultura. In plus, analistii Erste sustin ca sunt sanse sa facem trecerea istorica spre un surplus anual de cont curent.

Agricultura va avea cel mai mare impact asupra PIB in trimestrul trei, productia foarte buna urmand sa sustina revenirea consumului privat.

De asemenea, temperarea inflatiei in a doua parte a anului va ajuta veniturile disponibile ale populatiei sa iasa din teritoriul negativ, incurajand si pe acest canal consumul.

Erste a revizuit in jos estimarea de inflatie pentru finalul anului, de la 3,3% la 2,5%, incadranduse astfel in banda de variatie a bancii centrale.

Analistii grupului austriac subliniaza faptul ca exporturile Romaniei vor continua sa mentina trend-ul pozitiv, daca revenirea zonei euro va confirma, in masura in care cei mai recenti indicatori de sentiment indica optimism pentru a doua parte a anului.

Citeste si:
De ce merita mai mult sa te faci fermier decat IT-ist
Fermier cu experienta explica...

In ceea ce priveste balanta de plati, Erste prognozeaza un surplus minor al contului curent, de 0,1% din PIB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
OECD: Cresterea economica, sustinuta de consumul robust