Remus Borza va pleca de la Hidroelectrica

Premierul Victor Ponta a spus, luni, in contextul in care un preot din Gorj i-a cerut sa-l ajute sa devina director la Hidroelectrica, ca Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al comnpaniei, "va pleca".

Ponta, care luni s-a aflat la deschiderea anului scolar la Colegiul National "Tudor Vladimirescu" din Targu Jiu, a fost abordat de un preot din comuna Runcu, care i-a cerut sa il ajute sa obtina un post de director la Hidroserv, pe motiv ca urmeaza sa se pensioneze, iar salariul pe care il are in prezent este prea mic, relateaza Mediafax.

Initial, Ponta a crezut ca preotul are o problema cu Remus Borza, presedinte al Consiliului de Supraveghere de la Hidroelectrica, spunandu-i acestuia: "O sa plece domnul Borza".

Premierul nu a facut alte precizari legate de Remus Borza si Hidroelectrica.

Producatorul de electricitate Hidroelectrica, controlat de stat prin Ministerul Economiei, are un nou Directorat, care va fi condus in continuare de Mihai Stanculescu, iar Consiliul de Supraveghere a fost reconfirmat si completat. Astfel, Remus Borza a fost reconfirmat in functia de presedinte al Consiliului de Supraveghere.

Citeste si:
Un congolez candidează la primăria unei comune din Giurgiu
Un congolez candidează din...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Borza detine firma Euro Insol, adminstratorul judiciar al Hidroelectrica in perioada insolventei, respectiv iunie 2012-iunie 2013.

Remus Borza este urmarit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat ca, in perioada in care firma de insolventa detinuta de el, Euro Insol, a fost administratorul judiciar al Hidrolectrica, a facut plati catre societatea lui de avocatura, in baza unor contracte de asistenta juridica.

Borza spunea ca inceperea urmaririi penale impotriva sa pentru conflict de interese este o grava eroare judiciara, pentru ca activitatea sa de practician in insolventa sau avocat nu poate fi asimilata unei functii publice.

Citeste si:
Borza, concediat dupa ce a cerut "optimizarea" numarului bugetarilor
Remus Borza nu a rezistat...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri