Trezoreria Statelor Unite a criticat in termeni duri politicile economice ale Germaniei, despre care afirma ca afecteaza recupererea atat in Europa, cat si la nivel global, potrivit cotidianului american Wall Street Journal, citat de Mediafax.

In raportul semianual privind piata valutara, Trezoreria SUA a identificat modelul Germaniei de crestere economica bazat pe export ca factor major responsabil de recuperarea lenta a zonei euro. SUA au plasat Germania inaintea Chinei, o tinta traditionala, si Japoniei in sectiunea de concluzii a raportului.

Statele Unite inregistreaza o crestere slaba si s-au confruntat cu nemultumirea unor tari in privinta incercarilor de a-si revitaliza economia, inclusiv prin lichiditatile masive introduse de Rezerva Federala in sistemul financiar. SUA au fost criticate si pentru impactul global negativ al blocajului politic care a cauzat oprirea partiala a activitatii statului si cresterea limitei de indatorare doar in ultimul moment.

Raportul Trezoreriei critica cele mai mari trei economii din lume dupa SUA.

Concentrarea pe Germania reprezinta o schimbare surprinzatoare in angajamentul economic al administratiei americane cu unul dintre cei mai importanti aliati, noteaza cotidianul american. Inca din primele faze ale crizei din zona euro, oficialii americani au evitat sa critice public Germania, avand in vedere rolul esential al acesteia in mentinerea intacta a zonei euro.

Citeste si:
SUA a relaxat regulile de expulzare rapida a imigrantilor ilegali
SUA a relaxat regulile de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Uber Freight intra pe inca o piata din UE preluand start-up-uri locale