Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, nu se asteapta la un exod de investitori straini in agricultura romaneasca dupa 1 ianuarie, cand vanzarea de terenuri va fi liberalizata, si crede ca cei care au vrut sa investeasca au cumparat deja terenuri in Romania, scrie Mediafax.

Constantin apreciaza ca Romania are un potential agricol urias, iar in Romania sunt multi investitori straini care lucreaza prin societati comerciale.

"Ca atare, cine a vrut sa investeasca si a vrut s-o faca serios a cumparat deja teren sau lucreaza in agricultura romaneasca de foarte mult timp, din 2007, cand s-a putut face acest lucru fara niciun fel de restrictii", a spus ministrul.

Potrivit datelor Ministerului Agriculturii, aproximativ 7-800.000 de hectare de teren agricol din Romania sunt cumparate de societati inregistrate in Romania de cetateni straini.

"Eu nu cred ca potentialii investitori in agricultura vor veni sa lucreze pe persoana fizica. Birocratia este destul de mare si pierd destul de mult", a afirmat Daniel Constantin.

In ce proiecte de...
Citeste si: In ce investeste Metrorex bani anul acesta?


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Romania poate exporta carne de oaie si ovine catre Iran