"Ceea ce v-am explicat cu cifre inseamna creseterea pretului la combustibil cu opt procente. 53 de bani. Este profund necinstit si acesta este motivul pentru care voi trimite inapoi bugetul Parlamentului pentru ca domnii din administratia locala au surse bani europeni si pentru ca domnii de la Guvern pun un bir inutil si toxic pe populatie, pe consumatori, ca sa poata satisface comandamentele de partid. Acesta este motivul pentru care le voi trimiute bugetul inapoi si il trimit la Curtea Constitutionala pe urma”, a spus presedintele Basescu, potrivit Mediafax.

El a precizat ca ceea ce vrea sa faca Guvernul in acest moment s-a mai intamplat in 2008, cand resursele au fost alocate catre baronii locali, cu scop electoral.

"Din pacate, aici observ ceea ce s-a mai intamplat intr-un an, in 2008, cand toata resursa, tot ce s-a putut, inclusiv banii din provatizarea BCR, au fost transmisi catre baronii locali pentru ca le era greu cu banii europeni, in 2008. Si scopul lor a fost electoral. Acesti bani sunt bani aruncati pentru alegeri. Este inadmisibil sa pui o astfel de acciza pe combustibilul pentru toata populatia ca sa-ti faci rost de bani pentru alegeri, pentru baronii, baronetii si baronasii din teritoriu”, a spus presedintele Basescu.

El a etichetat aceasta crestere de acciza, menita sa satisfaca presiunea baronilor locali, "cel putin ca fiind iresponsabilitate".

Citeste si:

„Nu ai dreptul sa conduci o tara si sa pui biruri pe populatie pentru partid ca sa-i fie bine partidului si sa sufere atata amar de lume. (...) O afirm, asa cum am afirmat atunci cand colalitia Guvernului Boc a marit TVA cu 5%, afirm si acum ca prin cresterea accizei la combustibili se face o mare greeseala economica. O greseala care, bugetul demonstreaza, poate fi evitata”, a mai spus Basescu.

El a precizat ca majorarea accizei la combustibil va avea impact in toata economia si in fiecare casa, in pretul de transport, in pretul alimentelor, in pretul bunurilor de larg consum, dar si in transportul public, impactul fiind "destul de mare".

"Deci, ceea ce domnul premier spune ca vrea sa dea oamenilor in plus la pensii si salarii, va fi inghitit de cresterile de preturi si de cresterea inflatiei", a spus Basescu.