Premiul “Economistul anului 2013” acordat noii generatii a fost castigat de Vlad Muscalu (foto stanga), economistul-sef al ING Bank, insa a fost ridicat de colegul acestuia de la ING Mihai Tantaru. La aceasta categorie au mai fost nominalizati Cristian Paun si Lucian Isar.

Din mai 2012, Muscalu este economistul sef al ING Bank, iar pana atunci ocupase timp de cinci ani functia de economist. Muscalu lucreaza in banca olandeza de aproape 7 ani, anterior ocupand un post de trainer clienti in cadrul agentiei de stiri Reuters.

Premiul “Economistul anului 2013” acordat generatiei experimentate a fost castigat de Valentin Lazea (foto), economistul-sef la BNR, care a concurat cu Daniel Daianu si Lucian Croitoru.

Intrebat despre o declaratie mai veche a sa in care prognoza ca Romania va reusi sa prinda media europeana in ceea ce priveste PIB per capita in 23 de ani, Valentin Lazea (foto) a raspuns in gluma ca "un pesimist este un optimist dezinformat".

"Sa consideram ce a fost bun anul acesta in macroeconomie si anume propensiunea pentru export. Daca o sa fim priviti in continuare ca o piata de desfacere, nu o sa ne fie bine", a mai spus Lazea la discursul de inmanare a premiului.

Citeste si:

Lazea este economistul sef al Bancii Nationale a Romaniei din 1999, iar in perioada 1997-1998 a ocupat si functia de secretar de stat in Ministerul de Finante. Aceeasi pozitie a ocupat-o si in 2000, pentru o scurta perioada de timp (august-decembrie).

El a studiat la Universitatea Sussex din Brighton si la Institutul FMI din Washington.

Partenerii Galei wall-street.ro – “Premiantii generatiei tale” au fost EY, EuroInsol si Alpha Bank.