Increderea mediului de afaceri si a populatiei in economia Romaniei a crescut usor in noiembrie, sustinuta de sectorul serviciilor si comertul de retail, dupa un declin puternic in octombrie. Evolutia a fost conforma cu tendinta pozitiva de la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat, informeaza Mediafax.

Indicele increderii in economie a urcat cu 0,5 puncte, de la 94,8 puncte in octombrie la 95,3 puncte in noiembrie. Increderea din sectorul serviciilor, comertul cu amanuntul si increderea consumatorilor a avut o evolutie pozitiva, in timp ce perceptia din industrie si constructii a continuat sa se inrautateasca.

Imbunatatirea a avut loc dupa ce in luna octombrie increderea in economia Romaniei a inregistrat cea mai mare scadere din UE, in contextul unei inrautatiri puternice a perceptiei privind sectorul serviciilor.

In zona euro, increderea in economie a crescut peste asteptarile analistilor in noiembrie, de la 97,7 puncte la 98,5 puncte, cel mai ridicat nivel dupa august 2011. In UE, indicatorul a avansat cu 0,4 puncte, la 102,1 puncte.
La nivelul Uniunii Europene, 18 state au inregistrat cresteri, sapte scaderi si doua stagnari ale increderii in economie. Pentru Irlanda nu au fost raportate date.

Citeste si:
Salariile din publicitate au crescut cu 3% anul acesta
Industria de publicitate a...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
O noua lege simpifica autorizarea executarii lucrarilor de constructii