Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, sustine in continuare aderarea Romaniei la zona euro, dar se fereste sa mai inainteze o data pana la care acest lucru s-ar putea realiza, indemnand in schimb la o analiza mai atenta a situatiei.

“Cred in zona euro si in faptul ca moneda unica europeana poate sa fie una viabila si in viitor. Sunt de acord cu aderarea, insa momentan trebuie sa reflectam mai atent”, a declarat Isarescu, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de Alpha Bank, ARB si BNR.

Guvernatorul BNR sustine ca in prezent oficialii romani asteapta si clarificarea criteriilor de la Maastricht si a conditiilor de aderare.

“In Europa vrem o uniune in care sa nu apara creusetul si in care sa pastram diversitatea culturala a statelor din Uniune. Faptul ca avem aceasta diversitate nu este o pacoste ci marea bogatie a UE, insa economic vorbind trebuie sa recunoastem ca este o mare provocare”, mentioneaza Isarescu.

Seful Bancii Nationale a Romaniei considera ca actuala criza din UE este o forma de manifestare a lucrurilor care trebuie rezolvate in tarile din regiune.

“Nu am afirmat-o eu, ci a spus-o Jean Monnet: crizele in Europa unita vor fi cele care ne vor arata ce avem de facut in viitor”, a concluzionat Isarescu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri