Premierul Victor Ponta a declarat, marti, inaintea sedintei plenului reunit al Parlamentului in care se dezbate proiectul de buget pe 2014, ca bugetul se voteaza "in conditiile negociate cu FMI si CE", scrie Mediafax.

"Vreau sa fim totusi rationali si sa nu intram in panica. Bugetul se voteaza, intra acum, in discutia Parlamentului, in conditiile negociate de noi cu FMI si CE. Adica ne tinem de cuvant si asa e normal si se va vota in toate datele sale negociate de Guvern cu institutiile internationale", a spus Ponta.

El a precizat ca, dupa ce va fi votat de Parlament, bugetul pe 2014 va pleca la presedintele Traian Basescu, pentru promulgare.
"O sa vedem daca pentru prima data in 24 de ani presedintele nu va promulga bugetul, nu vreau sa anticipez", a spus Ponta.

El a subliniat ca Guvernul are capacitatea de a tine lucrurile in mana din punct de vedere financiar si bugetar.
"O sa trecem si peste aceasta criza", a adaugat Ponta.

Premierul a precizat, raspunzand unei intrebari, ca articolul care prevede ca incasarile din accize se constituie ca venituri la stat si vor merge la autostrazi va ramane in proiectul de buget.

"Sigur ca da, e prevazut foarte clar, bugetul Departamentului pentru marile proiecte in care intra CNADNR. Azi la ora 12.00, in fata grupurilor USL, dupa care voi merge si la celelalte grupuri, daca doresc, voi prezenta strategia de investitii pentru autostrazi - ce avem acum in lucru si ce incepem in 2014", a spus Ponta.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe Memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri