Romania trebuie sa respecte recomandarile Consiliului UE privind reformele structurale si masurile bugetare, indiferent daca semneaza sau nu Memorandumul cu FMI, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al comisarului Olli Rehn, Simon O'Connor, scrie Mediafax.

Intrebat care sunt consecintele refuzului presedintelui Traian Basescu de a semna memorandumul cu FMI, Simon O'Connor a precizat ca decizia apartine Bucurestiului.

"Din punctul de vedere al Comisiei este foarte simplu. Romania a aplicat pentru acordul preventiv si, bineinteles, Romania trebuie sa decida daca doreste sa continue programul care a fost convenit in vara", a spus oficialul european.

Acesta a mai precizat ca, "indiferent ce alegere face Romania, este esential sa implementeze complet recomandarile Consiliului (UE) din iulie".

Recomandarile includ "masuri fiscale pentru a asigura indeplinirea tintelor bugetare stabilite, precum si reforme structurale ample pentru a imbunatati capacitatea administrativa a Romaniei si pentru a ridica potentialul de crestere economica", a explicat purtatorul de cuvant al comisarului pentru politici economice si bugetare, Olli Rehn.

"Pentru noi asta este important, iar, in ceea ce priveste acordul, Romania trebuie sa ia o decizie. Vom astepta aceasta decizie", a mai spus Simon O'Connor.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, luni seara, ca a decis sa nu aprobe memorandumul cu FMI, din cauza accizei de 7 eurocenti la carburanti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri