"Am cerut prea mult": de ce spune Ponta ca CE se inchide mai repede in acest an

Gradul de absorbtie a fondurilor UE de coeziune a ajuns la 29,8% si va depasi cifra fatidica "3", sustine premierul Victor Ponta, care a adaugat ca Comisia Europeana "se inchide mai repede anul asta ca sa nu ne mai dea noua bani, ca am cerut prea mult", dar ca fondurile vor fi atrase in ianuarie, scrie Mediafax.

Prezent la Ministerul Agriculturii pentru bilantul fondurilor europene pe 2013, premierul a afirmat ca gradul de absortie a acestui minister s-a ridicat la 67% (insumand fonduri de 2,7 miliarde euro), dar a precizat ca inca nu s-a incheiat exercitiul financiar si ca unele cereri de decontare sunt in procedura, astfel ca procentul final va fi mai mare.

In privinta fondurilor de coeziune, premierul a sustinut ca gradul de absorbtie a crescut la 29,8%, iar pana la finele anului va fi atinsa "cifra fatidica de 3", cu 2,88 miliarde euro intrate in tara’. Toate aceste fonduri sunt nerambursabile.

"Inainte de final de an, sigur ca multumesc ministerelor, dar vreau sa spun adevarul, ca vorbesc de alte institutii si de persoane private, de companii private, la POSCCE, care de asemenea si-au facut treaba, si sa spun doar ca uite, cica nu se putea in Romania sa luam bani europeni. Uite ca s-a putut si am luat mai multi decat se asteptau si, daca nu ma insel, Comisia se inchide mai repede anul asta ca sa nu ne mai dea noua bani, ca am cerut prea mult. Dar nu-i nimic, se deschide in ianuarie si luam bani", a spus premierul, zambind.

El si-a exprimat speranta ca, anul viitor, fondurile structurale nerambursabile atrase sa reprezinte 25% din bugetul Romaniei.

Citeste si:
Cum să îți deschizi o afacere de succes la sat
Cum să îți deschizi o afacere...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri