Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de politica monetara la minimul record de 0,25%, nivel la care se afla incepand din luna noiembrie, decizia bancii fiind asteptata de analisti.

"Consiliul guvernatorilor BCE a hotarat ca rata dobanzii la operatiunile principale de refinantare si ratele dobanzilor la facilitatea de creditare marginala si la facilitatea de depozit sa ramana nemodificate la nivelurile de 0,25%, 0,75% si, respectiv, 0%", se arata intr-un comunicat al bancii centrale. Mentinerea ratei cheie a fost anticipata de toti cei 51 de economisti consultati de Bloomberg.
Anuntarea deciziei de politica monetara va fi urmata de o conferinta de presa sustinuta de presedintele BCE, Mario Draghi, informeaza Mediafax.

Banca Angliei a pastrat, tot joi, rata cheie la minimul record de 0,5%, iar valoarea programului de achizitie de obligatiuni prin care introduce lichiditati in piata financiara, la 375 miliarde de lire sterline. Dobanda de politica monetara a Bancii Angliei se afla la 0,5% din martie 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Banca Centrala a inrautatit estimarile privind evolutia inflatiei