El a aratat ca in vizita in Italia, programata dinainte, a fost insotit de sotia sa si s-a intalnit cu liderul partidului de guvernamant italian, in contextul in care la Roma urmeaza sa fie organizat, peste o luna, Congresul Partidul Socialistilor Europeni, unde va fi nominaliat si candidatul pentru postul de presedinte al Comisiei Europene.

Ponta a aratat, totodata, ca stia care este subiectul principal pentru care oficialul american vine la Bucuresti si ca acest subiect a fost discutat si la ultimul Consiliu de Aparare a Tarii (CSAT), fiind nepublic, confidential si pentru care ministrul de Externe, Titus Corlatean, este cel mai indreptatit sa exprime punctul de vedere al Guvernului.

Premierul a apreciat astfel ca "nebunia" cum ca oficialul SUA a venit la Bucuresti pentru a certa Guvernul este "o iluzie fanariota".

Citeste si:

In privinta vizitei sale in Italia, Ponta a apreiat ca presedintele Traian Basescu era informat, deoarece SPP stia unde a plecat.

Asistentul secretarului american de Stat pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, a efectuat, vineri si sambata, o vizita la Bucuresti, in cadrul careia a fost primita la Cotroceni de presedintele Traian Basescu si s-a intalnit cu ministrul de Externe, Titus Corlatean, cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, dar si cu membri ai societatii civile.