Un scurt tur al principalelor subiecte, stiri si povesti din wall-street.ro, alaturi de Claudiu Vrinceanu, redactor-sef al publicatiei.

Salut,

“Am in fata mea o magnolie careia i-au dat mugurii!”

Lipsa zapezii si vremea calda pentru luna ianuarie dau peste cap planurile multor antreprenori. Problemele au aparut deja agricultura in anumite zone din sud-vest (judetele Dolj si Mehedinti), precum si in zona Moldovei, iar in turism lucrurile par si mai dure: “Este extrem de rau. Un dezastru". Se ineaca motorul economiei? Ce spun marii fermieri despre iarna atipica din agricultura si reactii ale jucatorilor din industria hoteliera.

Schema de minimis: cum sa iei bani de la stat prin schema minimis

Maine incepe sesiunea de inscriere online a cererilor de finantare prin intermediul schemei de minimis. Consultantii detaliaza cateva dintre modificarile esentiale si scot in evidenta punctele bune dar si cele “mai putin fericite”: Schema minimis, "a doua fisa": cum sa te pregatesti pentru a lua bani de la stat.

As vrea sa insist asupra unui comentariu strict economic: in cazul subventiilor guvernamentale, asemenea imprumuturilor guvernamentale, executivul nu ofera niciodata nimic pentru mediul de business fara sa ia ceva in schimb. Cand guvernul acorda “ajutoare” in cadrul unei scheme derulate pentru IMM-urile care fac investitii, pe o perioada fiscala de trei ani, ceea ce se intampla in fapt este impozitarea afacerilor private profitabile in vederea sprijinirii altora. Ce va lua guvernul in schimb? Sa nu uitam ca fondurile guvernului provin in totalitate din impozite, asa ca factura finala pentru bugetul total al schemei de ajutor de 500 milioane de lei va fi platita tot de antreprenorii privati.

Citeste si:
Pana si Thanksgiving Day creste pretul petrolului!
Pana si Thanksgiving Day...

Scutirea de impozit in cazul profitului reinvestit: benefica sau doar un titlu de ziar?

Guvernantii au repus pe tapet neimpozitarea profitului reinvestit. Consultantii fiscali intervievati de wall-street.ro sustin ca mediul de afaceri nu a cerut niciodata masura de neimpozitare a profitului reinvestit, fiind alte prioritati ce ar trebui implementate pentru a stimula mediul antreprenorial.

“Vin alegerile!”

Ziua de luni a fost presarata cu multe declaratii politice despre viitoarele alegeri, europarlamentare si prezidentiale. Incercam sa anticipam efectul unui an electoral pe Bursa. In general, indiferenta la disputele politice, piata de capital romaneasca se va afla anul acesta intr-o situatie diferita. Deciziile privind privatizarile unor companii precum Hidroelectrica, Electrica, sau chiar Romtelecom, au sanse sa treaca in plan secundar pentru politicienii a caror prioritate vor fi fara indoiala alegerile si referendumul din 2014.

Agitatie mare in comertul electronic

Comertul electronic si piata de online devin tot mai active. Ziua de ieri ne-a oferit doua subiecte “fierbinti” in .ro. Le-am urmarit pe ambele pe Wall-Street.ro: vanzarea Magazinuldecase.ro si intrarea Selgros in ecommerce.

Cifra zilei: 350

Rompetrol a luat "toate masurile pregatitoare" pentru a investi 350 milioane dolari in Romania, intr-o centrala pe platforma Petromidia si extinderea retelei de benzinarii, in baza acordului cu Guvernul prin care statul va primi 200 milioane dolari pentru un pachet de actiuni la companie.

Citeste si:
LISTA NEAGRA a tarilor ce ar putea avea soarta Greciei
LISTA NEAGRA a tarilor ce ar...

Citatul zilei

Sa fim mai buni, asta trebuie facut pentru o vreme mai buna. Dumnezeu da frigul. - George Copos, antreprenor

"7 subiecte" este o sectiune care include sapte dintre cele mai importante lucruri de stiut dintr-o zi tot mai aglomerata pentru oamenii de business. Subiecte citite pe fuga.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Min. Edu., despre subiectul de la olimpiada: Formularea, inadecvata