Talgat Kaliyev, insarcinatul cu afaceri al Kazahstanului in Romania, a vorbit despre mediile de business din ambele tari si despre cooperarea dintre Bucuresti si Astana in cateva domenii cheie ale economiei.

Ati resimtit vreun impas in cele doua luni petrecute in Romania?

Diplomatii nu se plang, de obicei. Insa, ca oricare activitate, evident ca m-am confruntat cu anumite probleme, insa toate au fost rezolvate cu succes. Desigur, datorita relatiilor cu prietenii si partenerii mei din Romania.

Dvs sunteti specializat in mediul de afaceri, iar Romania se remarca printre tarile emergente pe piata din Europa. Care sunt principalele oportunitati din Romania pentru eventualii investitori kazahi?

Pentru Kazahstan, Romania este o tara membra a comunitatii europene, iar asta include oportunitati si obligatii. Exista posibilitatea de dezvoltare a unei relatii bilaterale, iar Romania are un rol important in dezvoltarea intereselor kazahilor in Europa. Ne concentram pe exporturile energetice, iar Europa este consumatorul de baza al titeiului kazah si mizam pe faptul ca exportul va fi in crestere.

Citeste si:
Romania si Bulgaria, tarile cu cele mai mari scumpiri din UE
Romania si Bulgaria, tarile...

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii investesc de 17 ori mai mult in bautura decat in cultura