Cum evolueaza preturile productiei industriale

Preturile productiei industriale din Romania au stagnat in ianuarie fata de ultima luna a anului trecut, pe piata interna inregistrandu-se o scadere de 0,1%, iar pe cea externa un avans de 0,3%, potrivit datelor anuntate marti de Institutul National de Statistica (INS) si citate de Mediafax.

Indicatorul analizat a inregistrat cresteri in industria bunurilor intermediare, cu 0,9%, industria bunurilor de folosinta indelungata, cu 0,5%, si industria bunurilor de uz curent, cu 0,3%. Scaderi de preturi s-au constatat la produsele energetice (cu 1%) si industria bunurilor de capital (0,1%).

"Fata de luna ianuarie 2013, preturile productiei industriale au fost mai mici cu 1,1%, cu 0,1 puncte procentuale sub cresterea inregistrata pe piata interna si cu 0,2 puncte procentuale peste evolutia inregistrata pe piata externa", arata INS, intr-un comunicat.

Preturile productiei industriale au crescut, comparativ cu prima luna a anului anterior, in industria bunurile de folosinta indelungata, cu 1,7%, si industria bunurile de uz curent, cu 1,3%.

Scaderi de preturi s-au inregistrat la produsele energetice (2,9%), in industria bunurilor intermediare (1,6%) si ce a bunurilor de capital (0,6%).

Citeste si:
Romania, cea mai mare scadere a productiei industriale din UE
Eurostat: Romania a...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri