Romania si Bulgaria sunt satisfacute de decizia Parlamentului European de stabilire a unui standard de valori in justitie aplicabil tuturor statelor UE. Cele doua tari asteapta o decizie rapida privind integrarea in Schengen cu frontierele aeriene si maritime, anul acesta, afirma premierul Victor Ponta.

"Am discutat despre un subiect comun pentru Bulgaria si Romania, si anume Mecanismul de Cooperare si de Verificare si implicatia sa asupra aderarii noastre la Schengen. In primul rand, am exprimat pozitia noastra comuna de satisfactie fata de ceea ce Parlamentul European a adoptat recent, si anume o propunere pentru un sistem standard de valori in Justitie si privind statul de drept aplicabil tuturor celor 28 de tari membre ale UE. Romania si Bulgaria nu mai trebuie sa fie tratate mereu separat. Suntem membri cu drepturi depline ai UE, vrem sa respectam toate standardele care tin de statul de drept, de o justitie independenta si eficace, si, implicit, asta o sa insemne o viata mai buna pentru cetatenii nostri, inclusiv o decizie rapida, anul acesta, referitoare cel putin la aeroporturi si frontiere maritime, si cat mai curand si la frontierele terestre", a spus Ponta, vineri, la finalul sedintei de guvern comune romano-bulgare, potrivit Mediafax.

Totodata, seful Executivului de la Bucuresti a adaugat ca Bulgaria si Romania sustin impreuna integrarea europeana a Moldovei si Georgiei.

Referitor la situatia din Ucraina, Ponta a precizat ca cele doua state "militeaza" pentru gasirea unei solutii pasnice, democratice, in spiritul dreptului international. Guvernele roman si bulgar s-au reunit, vineri, in sedinta comuna, la Ruse, la reuniune fiind prezent si prim-ministrul Serbiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri