Afacerile din industrie au scazut cu 2,3%

Cifra de afaceri din industrie pe total piata interna si piata externa a scazut in ianuarie fata de luna precedenta cu 2,3%, iar comparativ cu prima luna a anului 2013 a fost mai mare cu 12,2%, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS).

Evolutia a fost influentata de scǎderile din industria extractiva (de 10,8%, fata de decembrie) si din industria prelucratoare (2%).

"Pe marile grupe industriale s-au inregistrat scǎderi in sectoarele: industria bunurilor de uz curent (-9,8%), industria energetica (-8,5%) si industria bunurilor de capital (-2,4%). Cresteri s-au inregistrat in industria bunurilor de folosinta indelungata (+7,9%) si in industria bunurilor intermediare (+4,3%)", arata INS, intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Comparativ cu ianuarie 2013, industria prelucratoare a crescut cu 13,2%, iar cea extractivǎ a scǎzut cu 9,2%. Statistica a anuntat, de asemenea, evolutia comenzilor noi in prima luna a anului. Indicatorul este in scadere cu 1,1% fata de decembrie si mai mare cu 9,7% comparativ cu aceeasi luna din 2003.

Citeste si:
Creștere de peste 60% a cifrei de afaceri pentru o berărie din...
O berărie din București a...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri