Basescu arata cu degetul: ANAF, OPC si ANSVSA sunt institutii de partid

Presedintele Traian Basescu a declarat ca ANAF, OPC si ANSVSA, in loc sa fie institutii ale statului de drept, sunt ale partidelor, astfel ca sunt "evazionisti buni si evazionisti rai", iar SRI trebuie sa suplineasca functionarea acestor institutii, scrie Mediafax.

Presedintele a spus, la dezbaterea statul de drept organizata sambata, la Bucuresti, de FMP si intitulata "Rolul administratiei locale in modernizarea comunitatii. Statul de drept si siguranta cetateanului", ca toata lumea, inclusiv ziaristii, spune: "Functioneaza justitia, functioneaza statul de drept".

"Da si nu. Pentru ca justitia nu este totusi emblema absoluta a statului de drept. Emblema absoluta a statului de drept este atunci cand toate institutiile functioneaza", a continuat Traian Basescu.

El a dat ca exemplu interventia SRI in "mafia carnii".

"De ce a trebuit sa afle SRI si sa puna sub supraveghere o retea de carne expirata? Pentru ca OPC si ANSVSA, in loc sa fie institutii ale statului de drept sunt institutii ale partidelor", a adaugat seful statului, explicand ca, imediat ce se schimba Guvernul, sunt pusi in fruntea acestor institutii "clientii politici".

Citeste si:
Trei cazuri în care poți anula inspecția fiscală și consecințele...
Fiscul te vizitează prea des?...

El a aratat ca, de aceea, "sunt contrabandisti rai si buni, evazionisti rai si buni, evazionistii lor si evazionistii nostri".

"Si sunt zeci de astfel de exemple. La fel se intampla cu ANAF. Cand ne schimbam, schimbam tot si in teritoriu, si la centru si, iar, unii sunt de controlat, altii nu", a mai spus presedintele.

"Un stat de drept nu inseamna numai statul in care-i arestezi pe evazionisti prin informatii de la SRI si anchete ale procurorilor, statul de drept inseamna ca toate institutiile functioneaza, isi fac treaba si nu se ajunge la nivelul la care venim in CSAT si spunem ca evaziunea a ajuns la nivelul in care a devenit problema de siguranta nationala si dam prin hotarare a CSAT unei structuri de securitate nationala, unei structuri militarizate, sarcina sa suplineasca functionarea unor institutii", a mai spus Traian Basescu.

Citeste si:
Băsescu: Trump, pe cale să îşi facă ţara praf şi pulbere
Băsescu: Trump, pe cale să...
Sursa foto: MediafaxFoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri