Victor Ponta: Miercuri adoptam OUG prin care transportatorii recupereaza cei 4 centi platiti la acciza

Ordonanta de Urgenta prin care transportatorii rutieri isi vor recupera cei 4 centi platiti la acciza pe carburant va fi aprobata "cel mai probabil" miercuri, in sedinta de guvern, a declarat premierul Victor Ponta. El a precizat ca banii vor fi recuperati doar in baza facturilor.

"Sigur ca da, vom da Ordonanta de Urgenta. Asteptam ultimele discutii azi si cu uniunile de transportatori, si cu Comisia Europeana si probabil ca miercuri luam decizia", a spus Ponta. El a afirmat ca aceasta ordonanta va avea un dublu efect, respectiv de a sprijini competitivitatea si de a combate evaziunea fiscala.

"Are un dublu efect: pe de o parte sprijinim competitivitatea transportatorilor rutieri din Romania si, pe de alta parte, combatem evaziunea fiscala pentru ca, asa cum ati inteles, numai cei care vin cu facturi primesc inapoi cei 4 centi. Deci, cei care alimenteaza prin alte metode practic in felul acesta ii dezavantajam si bine facem", a spus Ponta.

Guvernul va inapoia transportatorilor 4 centi din cei 7 centi reprezentand acciza la carburant care va fi introdusa din aprilie, suma care va fi achitata trimestrial si pe baza facturii de achizitionare a carburantului, declara, saptamana trecuta, premierul Victor Ponta, scrie Mediafax.

De asemenea, Ponta spunea ca acciza la carburanti va fi aplicata din luna aprilie, iar Guvernul va introduce si un set de masuri fiscale care sa permita transportatorilor corecti, neimplicati in acte de evaziune fiscala, sa recupereze o parte importanta din suma aferenta acestei accize.
Recuperarea unui procent din acciza pentru carburanti platita de transportatori trebuie sa se faca intr-un mod simplu si eficient, urmarind modelul taxei pe valoarea adaugata (TVA), se arata intr-un comunicat al Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).

Citeste si:
Bani din tutun si alcool pentru Ministerul Tineretului si Sportului
Ministerul Tineretului si...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri